Nasze gospodarstwo położone jest na Podlasiu, Kolonia Nowe Miasto koło Tykocina. Nastawione jest na produkcję mleczną i produkcję serów, która jest naszą pasją. Aby produkować dla Was najlepsze sery, od lat korzystamy z oceny użytkowości mlecznej. Od każdej krówki pobierana jest próbka mleka w celu określenia parametrów takich jak: tłuszcz, białko, kazeina, mocznik i komórki somatyczne. Dzięki takiemu badaniu każda krówka jest traktowana indywidualnie, a ja mogę wybrać najwyższej jakości mleko o zawartości tłuszczu i białka do wyrobu serów naturalnych, a także z czarnuszką,
Oferujemy:
- nasz produkt flagowy- sery Tykocinki
- podpuszczkowe z mleka niepasteryzowanego.
- sałatkowe typu feta w mieszance zielonych ziół (cafe de paris) i czerwonych ziół z przewagą papryki (przyprawa Bałkańska)
- serduszka na słodko: ser deserowy w formie twarożku z prażonymi orzechami włoskimi, daktylami, rodzynkami,
Labneh- kremowy, jogurtowy serek naturalny lub słodzony.
Masło śmietankowe, solone.
Serdecznie zapraszamy na Podlasie skosztować lokalnych produktów.