Zachęcamy Państwa do spróbowania naszych serów, które tworzymy z pasją, używamy tylko składników naturalnych świeżego mleka od naszych krów?
O naszych Serach:
Ser koryciński nazywano powszechnie "swojskim". To nasza lokalna wizytówka, przysmak, który znalazł uznanie w Polsce i Zagranicą.
Nasz ser wytwarzamy tradycyjną metodą, może być przechowywany długo, zmieniając swój smak wraz z upływem czasu. Nie zawiera żadnych konserwantów i polepszaczy (!). Każdy, nawet od tej samej gospodyni, smakuje inaczej i w zależności od pory roku ma inny kolor.
Wspólnie z mężem prowadzimy gospodarstwo rolne i specjalizujemy się w produkcji dojrzewających żółtych serów podpuszczkowych z mleka krowiego. W naszym regionie zwane są "serami swojskimi korycińskimi". Charakterystyczny kształt sera uzyskiwany jest dzięki kształtowi cedzaka - formy. Cechą wspólną serów korycińskich jest to, że wytwarzane są one tradycyjnym sposobem przekazywanym z pokolenia na pokolenie. Nasze gospodarstwo posiada atest weterynaryjny oraz jest pod stałą kontrolą lekarza weterynarii.
Produkujemy sery w wielu smakach, wymienię tylko kilka: naturalny, czosnek, z czosnkiem niedźwiedzim, z czosnkiem i papryką, z pomidorem suszonym (pomidor, czosnek, bazylia), z ziołami prowansalskimi, z kozieradką, z czarnuszką i wiele, wiele innych – szczegóły na naszej stronie?
Dodatkowo oferujemy sery wędzone, przede wszystkim Roladę Nietupską śmietankowa, ale na życzenie klienta, może być np. Rolada z czarnuszką lub inną przyprawą.
Oferujemy również małe serki "Nietupki" (na zdjęciu), które idealnie nadają się na przekąskę.
Rozpoczęliśmy produkcję serów z mleka pasteryzowanego. Sery typu gouda, edamski i farmer - są to sery dojrzałe, 3-miesięczne, mają postać główek o wadze 3-4 kg.
Oferujemy sprzedaż hurtowa oraz detaliczna. Sprzedaż wysyłkowa realizowana jest poprzez kuriera (umowa z DPD).
Smacznego i zapraszamy do spróbowania naszych serów!
Anna i Tomasz Nietupscy?