Podlaski Tygiel Smaków to połączenie kilku tradycyjnych kuchni kresowych należących do różnych kultur i narodowości regionu wschodniej Polski: białoruskiej, litewskiej, rosyjskiej, ukraińskiej, tatarskiej, romskiej i żydowskiej. Oprócz tego znaleźć można w naszym menu dania kuchni polskiej. Okazjonalnie oferujemy także potrawy różnych międzynarodowych kuchni.
Do przygotowania dań staramy sie w maksymalnym zakresie wykorzystywać lokalne produkty, wytworzone w okolicznych gospodarstwach rolnych, by w ten sposób dostarczać naszym Klientom niepowtarzalny smak potraw oraz wspierać rolnictwo naszych terenów. Kuchnia Podlasia.
Menu:
- kreplach- wołowe pierożki
- pierogi: z leśnymi jagodami, kozim serem i szpinakiem, kurkami, twarogiem na słodko, ruskie, zboczki serowe i podlaskie
- babka ziemniaczana
- kiszka ziemniaczana
- pelmieni
- manty
- sery kozie
- pyszne desery
Polecamy obejrzenie naszego mini muzeum dawnych sprzętów oraz niezwykłej kolekcji militarnych nakryć głowy.
W sezonie letnim zapraszamy na przejażdżki konną bryczką.